Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ποια είναι τα οφέλη του καφέ στην υγεία;

    coffee garden

    Μια κούπα καφέ το πρωί μας δίνει κάτι παραπάνω από ενέργεια. Όλο και περισσότερες έρευνες πραγματοποιούνται σχετικά με τα οφέλη του καφέ στην υγεία και τα αποτελέσματα δείχνουν πως μπορεί να βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη, μέχρι και στην προστασία από τις νόσους του ήπατος. Υπολογίζεται πως καταναλώνονται περισσότερες από 400 δισεκατομμύρια κούπες καφέ ετησίως. Ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τη διατροφική του αξία.

    Θερμίδες

    Ο σκέτος καφές φίλτρου (χωρίς ζάχαρη ή γάλα), περιέχει συνήθως μόνο δύο θερμίδες ανά κούπα.

    Αντιοξειδωτικά

    Στις Η.Π.Α., ο καφές είναι η κυριότερη πηγή αντιοξειδωτικών, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Scranton. Οι υπεύθυνοι της μελέτης, βέβαια, προτείνουν την κατανάλωση καφέ με μέτρο, λέγοντας πως μόνο μία έως δύο κούπες την ημέρα είναι ευεργετικές. Επιπλέον, δεν φαίνεται να υπάρχει διαφορά στα επίπεδα αντιοξειδωτικών στον καφέ με ή χωρίς καφεΐνη.

    Ποια είναι τα θρεπτικά οφέλη του καφέ;

    Τα πιθανά ευεργετικά οφέλη του καφέ είναι τα εξής: προστασία από τον διαβήτη τύπου 2, τη νόσο του Πάρκινσον, ασθένειες του ήπατος, όπως και καρκίνο του ήπατος, αλλά και προφύλαξη της υγείας της καρδιάς. Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.